かんたん抹茶ティラミス
Easy matcha tiramisu
ミニグラスに盛り付けると、白と緑のコントラストが楽しめます。
Serve it in mini glass, and you can enjoy the contrast of white and green.
<ミニグラス2個分> For 2 mini glass
●【きほんの抹茶】………2回分
For 2 times [Basic matcha sauce]
●プレーンビスケット………4~6枚
4-6 plain biscuits
●生クリーム………100cc
100cc heavy cream
●グラニュー糖 ………3グラム
3g granulated sugar
●マスカルポーネ………50グラム
50g mascarpone cheese
●抹茶(トッピング)………適宜
Matcha green tea powder for topping as you like (optional)
◇作り方◇ How to make
①【基本の抹茶】を2回に分けてつくり、バットに流す。
②プレーンビスケットを粗く砕き、①に加え20分置く。
※抹茶液をビスケットに浸透させる。途中1回、裏表をかえす。
③ボウルに生クリームとグラニュー糖を入れ、泡立て器で8分立てに。
マスカルポーネを加え混ぜる。
④ミニグラスに②のビスケットを敷きつめ、ビスケット → クリーム→ ビスケット→クリームの順に重ね、表面を平らにする。
⑤冷蔵庫で一晩おき、なじませる。
⑥食べる直前に、表面に抹茶をふりかける。
1. Divide two times to make [Basic matcha sauce) and pour them into a stainless-steel tray.
2. Crush the plain biscuits and add to #1. They are left out for 20 minutes.
* To soak the crushed biscuits into the matcha sauce
3. Put the heavy cream and the granulated sugar into a mixing bowl, and beat them with an electric mixer until soft peaks form. Add the mascarpone cheese to them and mix.
4. Put the #2 onto bottom of a mini glass. Then put alternately #2 (biscuits) - #3(whip cream) — #2 - #3, and flatten the top.
5. Refrigerate #4 overnight and soak in each ingredient.
6.Dust matcha powder on the surface right before you eat.
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