牛乳かん 抹茶仕立て
Milk agar jelly with matcha
甘い牛乳かんと、ビターな濃い抹茶のコラボレーション。
It's a collaboration with sweet milk agar jelly and bitter and strong matcha sauce.
<作りやすい分量> The best amount
牛乳かん Milk agar jelly
●水………200㏄
200cc water
●粉末寒天………4グラム
4g agar powder
●上白糖………大さじ4
4 tablespoons white sugar
●牛乳………400㏄
400cc milk
濃い抹茶 Strong matcha sauce
●【きほんの抹茶】………1回分
For 1 time [Basic matcha sauce]
◇作り方◇ How to make
①牛乳かんをつくる。
小鍋に分量の水を入れ、粉末寒天を振り入れる。
火にかけ、沸騰したら弱火で2分程度溶かす。
上白糖を加え混ぜ、溶けたら火からおろして牛乳を加え混ぜる。
バットに流し、冷蔵庫で冷やす。市販の牛乳かんでもOK。
②濃い抹茶(きほんの抹茶)をつくる。
③牛乳かんが冷えたら角切りにして器に盛り、濃い抹茶を流す。
1. Make milk agar jelly. Pour the water into a small saucepan,
and then add the agar powder little by little while sieving.
Heat them, and cook on low heat for about 2 minutes when they come to boil.
Add the white sugar to them and mix.
Once they melt, remove from the heat and mix them and the milk together.
Pour them into a stainless-steel tray and cool them in the fridge.
It's also OK to use a milk agar jelly on the market.
2. Make the strong matcha sauce (Basic matcha sauce).
3. When the milk agar jelly cool, cut them into cubes and put them on a dish.
Pour the matcha sauce over them.
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