えびの抹茶クリームパスタ
Shrimp pasta with matcha cream sauce
ソースはワンボウルで混ぜるだけの超簡単レシピ!
抹茶を加えると、クリームソースなのに食べやすい!?
An easy recipe which all you have to do is mix the all ingredients for the sauce in a bowl!
If you add matcha, is it easy to eat it even though it's cream sauce!?
抹茶ソース Marcha cream sauce
●生クリーム………40cc
40cc heavy cream
●抹茶………2グラム
2g matcha powder
●生クリーム………20cc
20cc heavy cream
●塩こんぶ……….4グラム
4g salt kelp
●こしょう………適宜
Black pepper to taste (optional)
パスタ Pasta
●塩加減2%のお湯………2リットル
2L salted water (2% salinity)
●スパゲッティ(1.7mm) ………80 グラム
80g spaghettis (1.7mm)
●えび………5尾
5 shrimps
●抹茶(トッピング)……… 適宜
Matcha green tea powder for topping as you like (optional)
◇作り方◇ How to make
① ソースをつくる。
シェイカーに生クリーム→抹茶の順で加え、フタを閉めてシェイクし、ボウルに流す。
残りの材料を加え混ぜる。(味をなじませるため、パスタを茹で始める前に混ぜておく。)
② パスタを茹でる。スパゲッティは袋に表示の時間で茹でる。
茹で上がり1分前にえびを加える。(ボイルえびの場合は10~20 秒程度)
③ ②のスパゲッティを①のボウルに加え、ソースが全体に絡むように混ぜる。
盛り付けて抹茶をふりかける。
1. Make the matcha cream sauce. Pour in order from the heavy cream to the matcha
powder into a shaker. Shake it, and then pour them into a mixing bowl. Add the others
to them and mix. (Toss well to taste good before you boil the pastas.)
2. Boil pastas. Boil the spaghettis for the boiling time as written by the package. Add the
shrimps a minute before the spaghettis have boiled. (It's for 10-20 seconds when you
use boiled shrimps.)
3. Put spaghettis of "2" into the bowl which "1" are in, and toss well until mixed. Serve
them in a dish and dust matcha powder.
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