クリーミー抹茶おしるこ
Shiruko with matcha cream
*Shiruko is sweet red-bean soup.
いつものおしるこも、抹茶クリームでちょっと特別に。
ほんのり塩気のある抹茶味で、おしるこの美味しさを引き立てます。
Matcha cream makes a usual shiruko taste better.
This matcha taste with a slightly saltiness brings out the flavor of shiruko.
抹茶クリーム Matcha cream
●生クリーム………30cc
30cc heavy cream
●抹茶………2グラム
2g matcha green tea powder
●塩………ひとつまみ
1 pinch table salt
●おしるこ、白玉、抹茶(トッピング) ………適宜
Shiruko、Shiratama (rice cake ball made of glutinous rice flour)、Matcha green tea powder for topping (optional)
◇作り方◇ How to make
①シェイカーに生クリーム→抹茶、塩の順で加え、フタを閉めてシェイクする。
②おしること白玉をつくり、盛りつける。
おしるこは、あんこをお好みのとろみ加減になるように水を足し、温める。
白玉は、白玉粉の袋に記載されているレシピに準じてつくり、茹でて水にとる。
焼きもちでもOK。
③上から抹茶クリームをかけ、中央に抹茶をふりかける。
1. Put in the order from the heavy cream to the matcha powder and the salt into a Shaker, and shake it.
2. Make shiruko and shiratama, and then dish up them.
Add water to the shiruko and heat them until the red-bean paste becomes thick as you like.
(only as a guide, the paste to water ratio = 1:1)
Make the shiratama for the recipe as written by the package.
Boil and cool them under the water.
You can also enjoy this recipe with roasted rice cake instead of shiratama.
3. Put the matcha cream on them, and dust the matcha powder on the center of them.
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