塩抹茶 おむすび
Rice ball with matcha salt
塩抹茶はごはんに混ぜ込んでも、トッピングとして振りかけてもきれいです。
Matcha salt looks beautiful as a seasoning for mixed rice and a topping.
<つくりやすい分量(2個分)> The best amount (for 2 rice ball)
塩抹茶 Matcha salt
●抹茶………2グラム
2g matcha green tea powder
●天然塩………1グラム
1g natural salt
●ごはん………180グラム
180g steamed rice
●お好みの具 えび天・焼さけハラミ・和牛しぐれ煮など購入食材がおすすめです。
Your favorite filling, I recommend luxury foods: prawn tempura, grilled salmon belly and soy-glazed Japanese Wagyu etc.
◇作り方◇ How to make
①塩抹茶をつくる。シェイカーに、天然塩→抹茶の順で加え、フタを閉めてシェイクする。
② あたたかいごはんの全体にまんべんなく振り、切り混ぜる。
③ お好みの具といっしょに、ふんわりと握る。
1. Make the matcha salt. Put in order from the natural salt to the matcha powder into a shaker, and shake it.
2. Dust the matcha salt on warm rice evenly, and fold them with a rice spatula.
3. Put your favorite filling on them and press softly to shape a rice ball.
0コメント