抹茶ミルクジャム
Matcha milk spread
冷蔵庫で数日保存可能、または保存袋に薄くのばして冷凍庫へ。
あんこやマカデミアナッツとも好相性です。
It can be stored in the refrigerator for a couple of days.
Flatten it in a food storage bag, and you can also store in the freezer for a while.
It goes well with sweet red bean paste and macadama nuis.
<作りやすい分量> The best amount
A
●生クリーム………40㏄
40cc heavy cream
●抹茶………2グラム
2g matcha green tea powder
B
●生クリーム ………80 cc
80cc heavy cream
●牛乳………50cc
50cc milk
●グラニュー糖………大さじ1
1 tablespoon granulated sugar
●バター………10グラム
10g butter
●塩………少々
Pinch of salt
◇作り方◇ How to make
① シェイカーに、Aの生クリーム→抹茶の順で加え、フタを閉めてシェイクし、フライパン(焦げにくい加工がしてあるタイプがおすすめ)に流す。
② ①のフライパンにBを全て入れ、弱火でじっくり火にかける。
鍋底やフチの部分を時々混ぜながら、ゴムベラを持ち上げて「ポタ、ポタ」と垂れる程度までゆっくりと煮詰める。
③粗熱をとったら完成。
1. Put in order from the heavy cream of 'A' to the marche powder of 'A' into a
shaker and shake it, and then pour them into a frying pan (The best way is using
a type of the pan that is not easy to burn on.)
2. Pour all of 'B' into the same frying pan, and cook them thoroughly over low heat.
While you stir them to concentrate on the bottom and edge of the pan, boil down them slowly until they're dripping when you lift them with a rubber spatula.
3. Once they're cooled down, you're done!
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